viernes, 25 de diciembre de 2009

Com parlar bé en públic

El llibre que vam llegir a Comunicació oral, escrita i digital va ser Com parlar bé en públic. Vaig trobar que era un llibre molt útil per tothom que hagi de fer explicacions oralment o estudiants com nosaltres que ara estem realitzant tot un seguit d’exposicions orals. O també, per la gent que és molt tímida o que té problemes alhora d'estructurar un escrit.
En ell però, s’ofereix molta informació de cop, és a dir, que expliquen molts aspectes que són rellevant i que s’haurien de tenir en compte. Per tant, es pot dir que és un llibre que s'ha de llegir amb calma i detall, per no perdre cap dels aspectes importants que s'hi diuen.

Alguna informació rellevant del llibre:

En els primers capítols primer tracta com solucionar els nervis. Per aquest problema dona diferents solucions, així com per exemple l’efecte melic (mirar-se tota la estona el melic), portar ben preparada l’exposició... entre altres.

Un altre punt important és tot allò que s’ha de fer per realitzar una bona exposició oral, i que sigui clar i entenedora:

- saber fer síntesi
- tenir arguments
- tècniques bàsiques de persuasió
- valorar
- parlar amb precisió i fluïdesa
- saber fer una presentació de 10 minuts
- trobar solucions
- trobar coses positives
- saber comprar, vendre i negociar
- transmetre seguretat

Altres aspectes importants i que s’haurien de tenir en compte són:
- La veu (la seva intensitat i volum en que es diuen les coses), la velocitat, l’actitud (intentar fer una explicació amb bon humor), controlar la respiració i l’entonació...
Tot discurs ha de tenir una bona estructura. Ha de tenir una introducció, un resum i unes bones conclusions que resumeixin tota l’exposició.
Amb el discurs que volem fer s’ha d’informar i fer saber un tema concret al públic, Se la de convèncer.

Aquests són probablement els aspectes que més hauríem de tenir en compte alhora de fer un debat. A partir de tots aquests, els llibre en fa una explicació detallada de tots ells, per saber en cada moment que hem de fer, i així, fer-ho el millor possible.

Recomanaria al llibre a tots aquells que els requereix parlar i comunicar-se durant tot el dia amb gent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario