martes, 29 de diciembre de 2009

JClic

El passat 2 de desembre, a la classe de TIC, vam veure diferents concepcions d'ús que es podrien donar a l'aula. Vam veure 4 enfocaments possibles que s'hi podrien fer: l'ordinador com a tutor, l'ordinador com a laboratori (interaccions), l'ordinador com una eina de treball i per últim l'ordinador com a alumne.

En el que més ens vam centrar va ser en el Ordenador que ensenya al nen.
Per aquest enfocament trobem el programa "zona clic".
En aquesta pàgina trobem el programa JClic. Aquest és un programa gratuït.
És un conjunt de programari lliure. És un entorn per a la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimedia, desenvolupat a la plataforma Java.
En ell s'hi poden realitzar i crear diferents activitats educatives multimedies, com per exemple puzzles, sopes de lletres, mots encreuats... entre altres.

En aquest es poden buscar activitats o bé crear-les per a que els alumnes interactuïn amb elles i aprenguin d'una manera diferent.
Cada mestre pot crear les activitats que més li convinguin, de qualsevol tipus. També s'ho poden afegir videos, imatges, sons... per tals que els alumnes pguin, per exemple, relacionar una imatge amb un so.

Per tant, podem concloure que és un programa molt útil i interessant. Ja que és una manera que els alumnes estiguin en contacte amb la tecnologia, perquè és una manera diferent d'interectuar i d'aprendre.

La pàgina web és:

http://clic.xtec.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario